Тонік в догляді за обличчям: потрібен чи ні?

Рік тому я була переконана, що тонік - це марна трата грошей. Та й не так часто про нього згадують, розповідаючи про ази догляду за обличчям. Але в боротьбі за ідеальну шкіру я все-таки зважилася купити тонік, вивчила його ефект і хочу розповісти вам найцікавіше.

Почнемо з основних функцій тоніка.

Останній етап очищення. Ви вмиваєтеся гелями і пінками, які апріорі мають в складі ПАВи (поверхнево активні речовини), які створюють на шкірі плівку і тим самим видаляють забруднення. Але цю плівку практично неможливо змити повністю. Таким чином ватний диск з тоніком допоможе вам в очищенні обличчя.
Вирівнювання pH шкіри після вмивання. Воду з центрального водопроводу складно назвати корисною для шкіри. Старі труби, іржа і хімічне очищення дуже агресивно впливають на вашу шкіру. Виконайте простий тест: вмивайтеся водою, не використовуйте крем. Через 30 хвилин є відчуття стягнутості? Після такого умивання тонік може нейтралізувати таку дію води.
Підготовка шкіри до наступних засобів. Найчастіше крем для обличчя містить зволожуючі компоненти: гліцерин, гіалуронову кислоту. Помітили їх в складі крему? Тоді його дуже бажано наносити на трохи вологу після тоніка шкіру, адже компонентів потрібно звідкись тягнути вологу.
Звичайно, не варто очікувати прямо карколомного ефекту. Тонік - не панацея і рішення всіх ваших бід, але все ж отримати від нього відчутний результат можливо. Я постаралася підсумувати позитивні ефекти від тоніка для кожного типу шкіри:

Суха шкіра: посилення ефекту від зволожуючого крему, зменшення лущення на шкірі.
Чутлива шкіра: зменшення чутливості і почервоніння, вирівнювання кольору обличчя.
Проблемна шкіра: підсушування запалень, зменшення почервоніння.
Комбінована шкіра: вирівнювання загального балансу шкіри (сухі ділянки не такі сухі, Т-зона не така жирна).
Жирна шкіра: заспокоєння сальних залоз, звуження пор.

Зараз я просто не уявляю свого життя без тоніка. Бачу, що мої крему працюють значно ефективніше з ним, ніж самостійно. Але все ж тонік потрібен не завжди. Коли можна обійтися без тоніка?


  • У вас своя свердловина для води в приватному будинку. Така вода досить чиста, м'яка і не буде занадто сильно впливати на шкіру.
  • Ви користуєтеся кислотами. Дуже важливо наносити будь-які кислоти на суху і чисту шкіру, оскільки ймовірність реакції на шкірі досить велика і краще не ризикувати.

Цей пост зовсім не означає, що потрібно бігти в магазин за ще одною пляшечкою косметичного продукту. Ви цілком можете зробити тонік своїми руками з зеленого чаю (без цукру, звичайно), з ромашки, м'яти і всіх трав, які дадуть вашій шкірі потрібний ефект. Вся інформація є в інтернеті, а результат буде нітрохи не гірше. Тільки такий тонік потрібно зберігати не більше 5-ти днів і в холодильнику, бо продукт все-таки органічний.

І ще одна порада: не обов'язково вранці і ввечері протирати ватним диском з тоніком обличчя
. Дуже раджу вранці наливати тонік на долоні або знайти невелику ємність з пульверизатором і розпорошувати тонік на обличчя. Ефект вас порадує!

Всім ще більше краси!

Коментарі

  1. Я теж не можу без тоніка. Без нього обличчя так стягує, а з них зволожене і доглянуте.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Тальк в складі косметики: боятися чи ні? 7 фактів про тальк

7 порад, як зробити волосся більш прямим у домашніх умовах