7 порад, як зробити волосся більш прямим у домашніх умовах

Така вже наша жіноча природа: ми завжди хочемо чогось іншого. Пряме волосся завити, довге відстригти, коротке відростити і тому подібне. Але якщо пряме або сильно кучеряве волосся найчастіше виглядає апріорі доглянутим, то неслухняне кучеряве однозначно потрібно втихомирювати.

Як володар шевелюри, якій кожен раз потрібно надати більш-менш симетричний вигляд, я вивела для себе систему догляду, яка допомагає мені забути про випрямлення волосся і навіть після звичайної сушки феном не соромлячись вийти на вулицю.

Так-так, дівчата. Йтиметься про правильний догляд за волоссям такого типу. Тому, всім, хто шукає прямо чарівний засіб, не сюди. Вибачте.

Будемо намагатися досягти приблизно такого ефекту:



Почнемо з теорії. Найчастіше неслухняне волосся тонке і досить пористе. Саме в місцях пустот в волосині утворюється такий собі "поворот" волосини, схожий на хвилю. Але якщо "хвилястість" не закладена генетично, то такі "повороти" розміщуються хаотично, що не йде на користь зовнішньому вигляду зачіски. Це звичайно, мінус. Але найбільший плюс такого волосся - чудовий об'єм! І його ми по моїй системі догляду ніяк не втратимо, що не може не радувати.

Отже, 7 порад, як зробити неслухняне волосся більш слухняним і прямішим.


  • Правильно використовуйте масла.

Ця порада стосується взагалі всіх типів волосся. Правильно масла застосовувати виключно ДО миття, за 30-60 хвилин. Пов'язано це з тим, що масло створює плівку на волоссі і часто ще більше висушує, а не живить саме волосся. До 1 години цілком достатньо, щоб волосся ввібрало корисні речовини, але не отримало негативного ефекту.


  • Підберіть свої засоби по догляду.

Такомк волоссю підходить все, що має в складі компоненти, здатні заповнити пустоти: кератин, шовк, фібра. Звертайте увагу на склад і обіцянки виробника наситити ваше волосся.


  • Бальзам - ваш мастхев.

Кожне, абсолютно кожне миття потрібно використовувати бальзам. Він закриє лусочки волоса і не дасть йому додатково підсихати при сушінні і знову хаотично витися.


  • Не забувайте про маску.

Кожне 3-4 миття волосся ви просто зобов'язані використовувати маску. Бажано підібрати її за тим ж принципом, що і весь догляд: живлення + речовини, що заповнюють пористе волосся.


  • Рецепт правильного сушіння феном.

Правильна сушка феном не зашкодить, а навіть допоможемо зробити волосся пряміше. Обов'язково сушіть зверху вниз: від коренів і до кінчиків. Це дозволить випрямити волосся потоками повітря і надати йому правильний напрямок. Запам'ятайте: ніякої сушки вниз головою! Тоді крім дивного об'єму ви отримаєте ще й ефект кульбабки.


  • Приділяйте особливу увагу кінчикам волосся.

Зазвичай кінчики волосся в першу чергу стоншуються, січуться і загинаються в різні боки, псуючи всю укладку. Наносьте трохи більше бальзаму, маски і масла саме на кінці, щоб максимально доглянути за ними. Ну, і не забувайте відстрігати посічені кінці.


  • Використовуйте тонуючий бальзам тон-в-тон.

Так-так. Пігмент з такого бальзаму відмінно заповнює пористе волосся, а тонують бальзами і маски не завдаючи шкоди самому волоссю. Спробуйте, і крім оновленого кольору, ви отримаєте відмінний результат.

На цьому все. Якщо регулярно користуватися такою схемою - можна забути про праску для волосся!

Буде завжди красиві!

Коментарі

  1. я б дуже хотіла мати кучеряве волосся, але воно просто пряме:( І я забуваю про маски.

    ВідповістиВидалити
  2. На самом деле существуют профессиональные для волос сделанные для расширения возможностей при укладке с сохранением структуры волоса и его здоровья, при завивке и выпрямлении

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Тальк в складі косметики: боятися чи ні? 7 фактів про тальк

Тонік в догляді за обличчям: потрібен чи ні?